Nieuwe TV zoeken? Let op: OLED is prijziger, maar levert betere beeldkwaliteit! Welke TV past bij jou?

Nieuwe TV zoeken? Let op: OLED is prijziger, maar levert betere beeldkwaliteit! Welke TV past bij jou?
 1. Welke schermtechnologie moet ik kiezen?
  Televisieschermen hebben aanzienlijke verschillen, vooral qua technologie. De gebruikte techniek bepaalt zowel de beeldkwaliteit als de prijs. LCD is de meest gangbare schermtechnologie, bestaande uit een kleurlaag en een lichtlaag, die samen zorgen voor een helder en duidelijk beeld, maar soms wat grijzig oogt in donkere scènes. Oled biedt een mooier beeld, maar is duurder. Omdat elke pixel individueel wordt belicht, ontstaat er een zeer hoog contrast. De nieuwe qd-oled combineert deze techniek met een hogere helderheid, wat nog duurder is.

 2. Beeldstandaarden
  Veel moderne televisies ondersteunen HDR (high dynamic range), waardoor een beeld met een groter kleurbereik en contrast wordt weergegeven. HDR-beelden zijn over het algemeen fraaier, maar films en series moeten dit wel ondersteunen. Het heeft geen zin als je de hele dag naar NPO, SBS en RTL kijkt. Wil je zeker zijn dat je films en series optimaal kunt bekijken, let dan op of de televisie HDR-standaarden zoals Dolby Vision ondersteunt.

 1. Aansluitingen
  Overweeg vooraf welke aansluitingen je nodig hebt en kies je televisie daarop uit. Vooral voor gamers is dit belangrijk: wie games vloeiend wil spelen met 60 frames per seconde in 4K-resolutie, doet er goed aan een tv te kiezen met moderne, snelle poorten met minimaal de HDMI 2.0-standaard.

 2. Besturingssysteem
  Bijna elke moderne tv is een smart-tv, maar het besturingssysteem kan verschillen. LG-tv's draaien op webOS, dat je bedient met een bewegingsgevoelige afstandsbediening, terwijl Philips Android TV gebruikt op hun toestellen. Als je actief gebruik wilt maken van dit besturingssysteem, kies dan een tv met een krachtige processor. Hiermee blijft de ervaring soepel en snel.

 3. Audio
  Moderne schermen zijn extreem dun, waardoor de interne luidsprekers minimaal zijn. Het gevolg: het geluid klinkt vaak wat schel. Denk daarom ook goed aan je audiosysteem. Sommige tv's worden geleverd met soundbars, en anders kan het lonen om hier apart in te investeren. 

Klik hier om onze televisies te bekijken

Het Art Electronics team beschikt over ruim dertig jaar expertise in de verkoop van televisies en geluidsapparatuur. Oorspronkelijk brachten we onze producten aan de man via fysieke winkels, maar vanaf 2022 hebben we onze eigen website gelanceerd om onze troef, namelijk de meest competitieve prijzen in Nederland en België, rechtstreeks aan onze klanten aan te bieden.

Bij Art Electronics zijn we bijzonder bedreven in het onderhandelen over de inkoopprijzen van ons assortiment. Dit vakmanschap wordt duidelijk weerspiegeld in ons aanbod en onze prijzen. We zijn nauw verbonden met alle gerenommeerde A-merken en garanderen dat producten die vóór 22:00 uur besteld zijn, de volgende dag bezorgd worden. Wij maken geen gebruik van dropshipment, maar bewaren al onze producten in ons eigen magazijn. Dit stelt ons in staat om onze belofte van tijdige levering altijd waar te maken (met enkele uitzonderingen daargelaten). Ons magazijn bevindt zich in Roden, Drenthe, vanwaar we dagelijks onze producten verzenden naar klanten in Nederland en België.

Door ons partnerschap met gevestigde A-merken ben je als klant bij Art Electronics verzekerd van kwaliteit. Elk merk biedt support aan voor de verkochte producten, deze informatie is te vinden op onze garantie- en reparatiepagina. Om onze toezegging voor leveringen na te komen, werken we al vele jaren samen met onze betrouwbare bezorgers. Voor zendingen naar België en voor kleinere producten hebben we ook Connected Logistics en PostNL als partners aan boord.

Klanttevredenheid is erg belangrijk voor ons bij Art Electronics. We zetten ons in om onze klanten een voortreffelijke winkelervaring te bieden; ons team is altijd paraat om vragen te beantwoorden, technische hulp te bieden en eventuele problemen op te lossen.